A „13 Séf” egyesület célja, hogy személyes példával, szakmai továbbképzésekkel és a szakmai iránt érdeklődő fiatalok számára rendezett eseményekkel hívja fel a figyelmet a vendéglátóipari szakember utánpótlásképzés fontosságára.

Ugyan a gasztronómia, a főzőműsorok és blogok miatt jelenleg virágkorát éli, ez sajnos nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szakmában sokan szeretnének elhelyezkedni. 

Terveik között szerepel a helyi szintű együttműködés, a Hévíz és környékén lévő szállodák és éttermek SÉF-jei között, vacsoraestek megrendezése a különböző helyszíneken, valamint szakmai kapcsolat a mindennapokban.

Hangsúlyt fektetnek az emberi és baráti kapcsolatok ápolására, valamint az utánpótlás motiválására, iskolai rendezvényeken való szereplésre, beszállítók segítésére, igények felmérésére, tapasztalatok megosztására.

Egyesületük szeretne partnereként részt venni a magyar vendéglátóipari szakemberképzés újragondolásában.