Bagó Zsófia vagyok, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és Stílusos Vidéki Szállodákért Turisztikai Egyesület projektmenedzsere, a PiperePanni gasztronómiai együttműködéseken alapuló márka megálmodója, emellett elkötelezett híve a magyar alapanyag használatának, így nemcsak munkámnak, hanem hivatásomnak is tartom a magyar alapanyagokkal való kereskedést. 

A gasztronómia szeretete gyerekkorom óta kíséri az életemet. Az édesapámnak éttermei voltak, ahol gyakran besegítettem. Így nem is volt kérdés számomra, hogy további tanulmányaim kapcsán melyik felsőoktatási intézményt válasszam. A Budapesti Gazdasági Főiskolán (ma BGE) végeztem közgazdászként, vendéglátó és szálloda szakon. 

Már a főiskolai éveimben nagyon vonzott a minőségi gasztronómia iránya, így Jakabffy László „szárnyai alatt” töltöttem pár évet, ahol megismertem azt a fajta vendéglátást, melyet akkor még csak egy új iránynak tartottak, ma pedig követendő példa mind a séfek mind a szervizben dolgozók számára. 

Az iskola elvégzését követően egy 4 * -os balatoni szállodában helyezkedtem el, ahol végig járva különböző szállodai pozíciókat, ismerkedtem meg a SVÉT Egyesület elnökével. Ruprecht László mellett rengeteg ismeretet és tapasztalatot szereztem, valamint az ő gondolkodásmódja és hazai alapanyagokba vetett hite olyan mértékben hatott rám, hogy a SVÉT Egyesületben végzett napi teendők mellett, a magyar nyersanyagok kereskedelmével, termelők és éttermek összekapcsolódásával is elkezdtem foglalkozni. Büszke vagyok arra, hogy bár elég hosszú utat jártam be, közben tapasztaltam és tanultam, mely megalapozta a PiperePannit, a saját márkámat, mely elsősorban a gasztronómiát szerető és értő emberekhez szól.

Előadásai
A helyi érték - helyi alapanyagokkal, a minőség és fenntarthatóság jegyében

Az előadásomban szeretnék kitérni arra, miért játszik egyre inkább jelentősebb szerepet a lokális, regionális alapanyagok használata a vendéglátásban, illetve hogyan valósul ez meg a gyakorlatban, a mindennapokban. Hogyan alakítják a minőségi hazai nyersanyagok a magyar gasztronómiát, milyen forintban is mérhető előnyt jelent a magyar nyersanyag-használat. Szeretném bemutatni, hogy a „híd” szerepét betöltve, hogyan próbáljuk összekötni és megismertetni a minőségi hazai alapanyagokat a gasztronómia szereplőivel belföldön és külföldön egyaránt.