Kósa Kolos vagyok, szenvedélyem a sör és a gasztronómia! 

Autodidaktaként kezdtem a vendéglátással és rendezvényszervezéssel foglalkozni. Gyerekkorom óta főzök, a vendéglátás minden lépcsőfokát végigjártam, a mosogatástól egészen a tulajdonosi feladatkörig. Számos éttermet, bárt, konyhát terveztem, étlapot állítottam össze, és gasztrotermékeket fejlesztettem, ezen felül foodstylistként tevékenykedem. 

Egyike vagyok a magyarországi kézműves sörforradalom kirobbantóinak és megálmodója az ehhez kapcsolódó tömegrendezvénynek a Főzdefeszt Elsó Hazai Kézműves Sörfesztiválnak (https://www.fozdefeszt.com/bemutatkoz%C3%A1s). A magyar kézműves sörforradalom zászlóshajó projektjeként a Főzdefeszt név eggyé vált a minőségi magyar sörfőzés ügyével, divatossá tette a craftbeer fogalmát. A Főzdefeszt Magyarország nemcsak a fogyasztókra, hanem a termelőkre, kereskedőkre is hatással volt, újjáélesztett egy haldokló iparágat a kisüzemi sörfőzést, indulásunkkor 40 kisüzemi sörfőzde létezett, ezek jó része vegetált, jelenleg azonban több, mint 90 üzem működik az országban. Csapatunk elsőként nyitott  kisüzemi sörökre épülő üzletegységet, úgynevezett tap roomot (Élesztőház https://elesztohaz.hu/fooldal/)., mely üzlettípus, vállalkozás trendet teremtett, mára gombamód nyílnak meg az újabbnál újabb kisüzemi sörökle épülő kocsmák, taproomok.. A Főzdefeszt jelentős szerepet játszott abban is, hogy a kézművessör-piac az ötszörösére növekedett az elmúlt 11 évben, és megsokszorozódott az egyetemi képzésre jelentkezők száma.

Az eddigiekből következik, hogy az elmúlt években nagykereskedéseknek is dolgoztam, hogy megtalálják azon üzemeket, amelyek az elvárásaiknak megfelelnek, és termékeik forgalmazhatóak a Hyper láncok polcain. 

Jelenleg 4 fő területtel foglalkozom: 1.) mindennel, ami kisüzemi sör. Ha valaki üzemet szeretne építeni, de nem tudja, mekkora kapacitást érdemes létrehozni, milyen felszereltséggel tegye meg ezt; ha valaki szeretne egyedi sört főzetni cége, étterme számára; ha nem tudja, milyen sört tartson vendéglátóegységében, üzletében, vagy ha kóstolót  tartana, netán étlapjához keres sört, vagy hol milyen felületeken kommunikáljon a söréről, ebben mind segítséget tudok nyújtani. 2.) foglalkozom gasztrofesztivál szervezéssel, mini rendezvényektől egészen a több 10.000 fős tömegrendezvényekig 3.) a vendéglátáson belül, az üzlet technológiai tervezésével, arculati tervezéssel ezen felül a gazdasági üzleti terv készítéssel, illetve a gasztronómiai termékfejlesztésel. 4.) utóbbi időben megerősödött a profilomban a videótartalom gyártás, a főzés, illetve a foodstyling vonala.

Előadásai
Töltsük újra! Kézműves sörök: az igényes és választékos gasztronómia fontos alkotórésze

Előadásom apropója a "sörtörvény", mely új távlatokat nyit  a kisüzemi sörfőzdék megjelenésének a HoReCa szektorban. Ebben kívánok segítséget nyújtani, egyfajta itinert adnia a hallgatóságnak a következő kérdések mentén. Mi a kisüzemi sör, mitől különbözik a kisüzem a nagyüzemektől? A kisüzemi sörök két irányzata.  Mi a sörtörvény lényege? A sörtörvény hogyan érinti az üzletet? Hogyan válasszunk sört az üzletbe?